Sokáig nem úgy sikerült elkészítenem, ahogy azt szerettem volna. A cukrászdában vásárolt sütemény számomra túl édes. Nem élveztem a süti valóságos ízét, a cukor elvitt mindent.
Olyan egyszerű : a tejszínt felverem cukor nélkül , ezt teszem a krémre. Sokkal könnyedebb lesz az amúgy is légies sütemény.
hozzávalók:
- 22 dkg liszt
- 22 dkg zsír
- 2.2 dl víz
- 8 db tojás
- 2 dkg cukor
- pici só
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 ek. cukor
- 5 dl víz
- 6 db tojás fehérje
- 250 ml tejszín
- habfixáló
Egy edényben tedd fel a tűzhelyre a vizet a cukorral, sóval és forrald fel.
Add hozzá a zsírt is hogy olvadjon el benne. Állandó kevergetés mellett add hozzá a lisztet,főzd míg el nem válik az edénytől.
A tojásokat egyenként keverd hozzá géppel, hogy egyenletes krémszerű masszát kapj.
A sütőt melegítsd elő 230 fokra, légkeverésen.
Nagyobb méretű csillagcsővel ellátott habzsákkal , sütőpapíros tepsire 8-10 cm-es halmocskákat készíts, és hagyd pihenni legalább fél órát. Ügyelj a távolságra, mert megnőnek.
Öt percig süsd 230 fokon, majd vedd vissza 200 fokra a sütőt. TILOS a sütő nyitogatás!
Tíz perc után kapcsold le a sütőt, nyisd ki az ajtaját, és hagy visszahűlni.
Ezt ahány tepsi süti van, annyiszor így kell csinálni.
A krémhez a vizet, a cukrot és a pudingport főzd meg. Addig főzd míg besűrűsödik.
A tojások fehérjét verd kemény habbá, és még a meleg krémbe lassan forgasd bele.
Vágd ketté a a fánkokat, és habzsákkal töltsd bele a krémet.
A tejszínt a habfixálóval verd fel, de a legjobb habszifonnal. Ha kihűlt a krém, tegyél rá a tejszínhabból, és helyezd fel a kalapokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése