Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. december 2., hétfő

                   Paradicsomos, fahéjas csirke tagliattellével

Paradicsom fahéjjal ? Mennyei párosítás. Próbáld ki!
hozzávalók:

  • 1 üveg egészben elrakott paradicsombefőtt
  • Paradicsomlé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 rúd fahéj
  • 1 kk. fahéj
  • cukor
  • 1.5 kg csirke: comb, szárny
  • olíva olaj
  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
Így készítsd el:
A csirke darabokat olíva olajon mind két oldalán pirítsd meg, és tedd át egy tepsibe. Csak annyi húst tegyél a serpenyőbe, amennyi szépen meg tud pirulni.Öntsd a paradicsomot és lét a serpenyőbe.
Én a házilag elrakott paradicsomot használom, de jó lesz a bolti konzerv paradicsom is.Add hozzá az aprított fokhagymát, ízlés szerint sózd, cukrozd. Dobd bele a fahéjat , és őrölt fahéjat.
Forrald össze, és öntsd a tepsi húsra. Takard le és tedd 180 fokos sütőbe fél órára. Fedés nélkül süsd még fél órát.
A tésztához a tojásokat a liszttel keverd össze, és gyúrj belőle kemény tésztát. Lisztezz alá , takard le egy tállal és pihentesd jó fél órát.
Ha van tésztagéped , vágd szeletekre a tésztát, nyújtsd , szárítsd és tekerd le széles metélt profilon.
Mindig lisztezz, ne ragadjon a tészta.

Ha nincs tésztagép, akkor marad a nyújtás, szeletelés.
Bő sós , olívaolajos forrásban lévő vízben 3 perc alatt főzd meg.Szűrd le egy kis olíva olaj és kész.
Természetesen kész száraztésztát is vásárolhatsz.
Tegyél rá a szószból, és a húsból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése