hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 csomag szárított élesztő
- 2 db tojás
- 10 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- narancs lekvár
- kandírozott narancs
- 25 dkg marcipán massza
Szitáld kelesztőtálba a lisztet , a közepébe készíts mélyedést. Önts bele egy keveset a meglangyított tejből, kevés cukrot és az élesztőt. Takard le és pihentesd 15 percet.
A margarint olvaszd fel, add hozzá a tejet , a tojásokat és a cukrot.
15 perc után az egészet keverd el a lisztel, és hagyd kelni 30 percig.
A megkelt tésztát nyújtsd 35 × 40 cm-es téglalappá, és tedd félre.
A marcipán masszát porcukros deszkán nyújtsd ki. A tésztát vékonyan kend meg a lekvárral,tedd rá a kinyújtott marcipánt szórd meg a kandírozott narancshéjjal, tekerd fel.
Sütőpapíros tepsin hajlítsd koszorú formára és ismét pihentesd 30 percet.
Kend le langyos tejjel, és tedd 170 fokos sütőbe 40-45 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése