Jobbnál-jobb receptötleteket lehet a neten találni. Bizony ez az okosság is ott kering a világhálón, és naná, hogy kipróbálom!
Most két zöldség van porondon, mindkettő alig tartalmaz szénhidrátot és cukrot.
Vagyis, készüljünk már most a bikiniszezonra.
Batáta (édesburgonya) csipsz hozzávalói:
- 2 db édesburgonya
- 1 tk. só
- csipet bors
- 1 tk. aprított rozmaring
- 2 ek. olívaolaj
A cukkini csipsz hozzávalói:
- 1 db zsenge cukkini
- 1 csésze panko morzsa ( használhatunk rendes zsemlemorzsát is)
- 1/2 csésze parmezán
- 1 tk. fokhagyma granulátum
- 1 tk só
- csipet bors
- 2 db tojás
A joghurtos mártogatóhoz:
- 2.5 dl görög joghurt
- 1/2 citrom leve
- 1 tk. só
- csipet bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- ízlés szerint aprított petrezselyem
Így készül:
Az édesburgonyát megmossuk, centi vastag szeletekre, majd centis csíkokra vágjuk.
A fűszereket összekeverjük. Az olajba forgatjuk a burgonyacsíkokat, majd a fűszerben is elkeverjük.
Sütőpapírral bélelünk egy tepsit, rárakosgatjuk a csíkokat, és 220 fokon ropogósra sütjük.
A cukkinivel hasonlóképp járunk el. Most is elkeverjük a fűszereket a morzsával és sajttal.
Felverjük a tojást, ebbe forgatjuk a cukkiniket, majd a morzsás keverékbe.
Felsorakoztatjuk a cukkinikatonákat a sütőpapírra, és 220 fokon pirosra sütjük.
A mártogatóhoz valókat összekeverjük, és ebbe mártogatjuk a sült zöldségeket.
Wooooow😍😍😍😍😍😍😍
VálaszTörlés