Az egyszerű csirkeételt is varázslatossá tehetjük kellő türelemmel. Tudom, hogy egy óra alatt is megsül a zsenge csirke, de egészen más mikor szép lassan kényszerítjük arra a húst, hogy ledobja magát a csontról.
Hozzávalók 6 főre:
- 1 db egész csirke
- 1 citrom
- 10 dkg vaj
- só
- bors
- 2 tk. friss kakukkfű
- 1 l csirkealaplé
- 2 ek. liszt
Így készül:
A sütőt előmelegítjük 140 fokra. A csirkét megmossuk, és szárazra töröljük.
A vajat elkeverjük a felaprított kakukkfűvel, a citrom reszelt héjával sóval és borssal.
Bedörzsöljük a csirkét kívül-belül, majd a citromot a hasüregbe tesszük.
Egy tepsibe öntjük az alaplé felét, belehelyezzük a csirkét, majd jó szorosan letakarjuk alufóliával.
Két órát sütjük 140 fokon. Ezután levesszük a fóliát, és fél óra alatt 200 fokon ropogósra sütjük a csirkét.
A fennmaradt szaftot besűrítjük a liszttel, majd sima mártássá főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése