Ugye egyetértünk azzal, hogy a töltött káposzta, mármint a hagyományos, inkább a hidegebb hónapok étele.
Akkor reformálunk, és nyárivá tesszük. Finom friss nyári kelkáposzta, zsenge és igazán ínycsiklandó. Szinte önmagában fölfaltam volna a savanykásra főtt leveleket.
Betöltve sem utolsó finomság, a krémesre sült besamellel.
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 fej kelkáposzta
- 2 ek. ecet
- 60 dkg darált hús ( amilyet szeretnél )
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg rizs
- só
- bors
- 1 tk. őrölt kömény
- csokor petrezselyem
- 5 dl l tej
- 3 dl tejszín
- 1 dl olaj
- 3 púpos ek. liszt
- só
- bors
Így készül:
A káposztát leveleire szedjük, és ecetes, sós vízben félig megfőzzük. A darált húst a szokott módon bekeverjük a fűszerekkel, aprított petrezselyemmel és az időközben megfőtt rizzsel.
A kihűlt levelek vastagabb ereit eltávolítjuk, és betöltjük a darált húsos tölteléket.
Egy hőálló tálba rakjuk a káposztákat, és ráöntjük a besamell mártást.
A mártáshoz az olajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel, tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, és csomómentesre forraljuk.
160 fokos sütőben másfél órát sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése