Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. augusztus 11., csütörtök

                                 Töltött káposzta másképp





Ugye egyetértünk azzal, hogy a töltött káposzta, mármint a hagyományos, inkább a hidegebb hónapok étele.
Akkor reformálunk, és nyárivá tesszük. Finom friss nyári kelkáposzta, zsenge és igazán ínycsiklandó. Szinte önmagában fölfaltam volna a savanykásra főtt leveleket.
Betöltve sem utolsó finomság, a krémesre sült besamellel.







Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 2 ek. ecet
  • 60 dkg darált hús ( amilyet szeretnél )
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg rizs
  • bors
  • 1 tk. őrölt kömény
  • csokor petrezselyem
  • 5 dl l tej
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl olaj
  • 3 púpos ek. liszt
  • bors

Így készül:
A káposztát leveleire szedjük, és ecetes, sós vízben félig megfőzzük. A darált húst a szokott módon bekeverjük a fűszerekkel, aprított petrezselyemmel és az időközben megfőtt rizzsel.
A kihűlt levelek vastagabb ereit eltávolítjuk, és betöltjük a darált húsos tölteléket.
Egy hőálló tálba rakjuk a káposztákat, és ráöntjük a besamell mártást.
A mártáshoz az olajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel, tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, és csomómentesre forraljuk.
160 fokos sütőben másfél órát sütjük.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése