és kapros mártogatóval
Hát, ha diéta akkor diéta ezerrel. Ez nem azt jelenti, hogy nem eszünk egyáltalán olyat, ami ne lenne ínycsiklandóan finom. E mellett csupa egészséges hozzávalót tartalmaz.
A fiam annyira rákattant az efféle életmódra, hogy ha akarjuk ha nem, mi is így eszünk és persze iszunk. Mert ugyebár az sem mindegy, mi van a pohárban.
Hozzávalók 4 főre:
- 70 dkg csirkemell filé
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 szál petrezselyemlevél
- 2 szál sárgarépa megfőzve
- só
- bors
- olívaolaj a sütéshez
a körethez:
- 30 dkg bébirépa
- 1 ek. balzsamecet
- só
- bors
a mártogatóhoz:
- 2.5 dl sűrű joghurt
- kis csokor friss kapor
- só
Így készül:
A csirkemellet ledaráltatjuk a hentessel, vagy nagyon apróra vágjuk. Összegyúrjuk az összetört sárgarépával, tojással, fokhagymával, sóval, borssal és aprított petrezselyemmel.
Kis pogácsákat formázunk a masszából, és felhevített serpenyőben kevés olívaolajon, mindkét oldalát átsütjük.
A kisült hús után fennmaradt pörkanyagra öntjük a balzsamecetet, ami feloldja a leragadt maradékot, és ehhez adjuk a répát. Sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön félpuhára főzzük.
Ezután fedő nélkül, magasabb hőfokon lepirítjuk
A mártogatóhoz a joghurtot kikeverjük a kevés sóval és felaprított kaporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése