A nagy sürgés-forgásban alig marad időm "rendes" ételt készíteni. Ilyenkor jönnek a jól bevált hamar kaják.
Jó kis idény zöldség a kelbimbó. Villám ebédet varázsolhatunk ebből a nem túl közkedvelt káposztaféléből.
Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg lehetőleg friss kelbimbó
- 2 ek. ecet
- 5 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa ( jó a sima is )
- só
- bors
- vaj
Így készül:
A megtisztított kelbimbókat ecetes, sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük.
A zsemlemorzsát száraz serpenyőben lepirítjuk, így jó ropogós marad.
A tejfölt elkeverjük a tejszínnel és ízesítjük.
Kivajazott formába tesszük a kelbimbókat, megszórjuk a zsemlemorzsával, majd leöntjük a tejszínes tejföllel.
180 fokos sütőben 15 perc alatt elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése