Az idei gasztroajándékok egyike ez a palackbazárt csoda. Kaptam némi kökényt. Megszárítottam, és egy részüket házi pálinkára ágyaztam.
A finomabbnál finomabb karácsonyi fogások mellé bizony elkél a segítség, hogy könnyítse az emésztésünket.
Ezt a gyümölcsöt még sosem próbáltam pálinka ízesítéséhez és színezéséhez, de ha újra hozzájutok ezekhez a gyöngyszemekhez, biztosan újra ágyazok.
Csodálatos íz és szín, és nem utolsósorban szuper ajándék.
A hölgyeknek mézes, az uraknak pedig méz nélküli változatban készült.
Áldott Ünnepeket Kívánok Minden Kedves Látogatómnak!
Hozzávalók 1 l ágyaspálinkához:
- 1 liter házi pálinka
- 20 dkg szárított kökény
- a mézes változathoz 3 ek. méz
Így készül:
Üvegbe tesszük a kökényt, ráöntjük a pálinkát. Én szilvapálinkát ágyaztam, de választhatunk mást is. Lezárjuk és három hétig hagyjuk had oldódjon ki a kökény színe és az íze.
Ha édeskésen szeretnénk a pálinkánkat akkor belecsorgatjuk a mézet, és néhány napig fogyasztásig állni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése