Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. április 8., szerda

                                    Máktorta eperrel


Lehet hogy a mák még a télre kacsint vissza, de az üde krémsajt az eperrel már a napfényes tavaszt idézi.
Könnyed kis sütemény, hisz lisztet alig tartalmaz, a máké itt a főszerep.
Egyszerű, mégis kifinomult desszert.

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 16 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 ek. rum
  • 10 dkg kristálycukor
  • 20 dkg darált mák
  • 5 dkg liszt
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • 1 citrom héja
Hozzávalók a krémhez:
  • 30 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 vaníliarúd
a díszítéshez:
  • 10-12 szem eper

A tojásokat szétválasztjuk. A porcukrot a puha vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot,  és tovább habosítjuk. Egyenként a tojások sárgáját is hozzákeverjük, és félretesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mákot elkeverjük a liszttel és a keményítővel majd a citrom reszelt héjával. A fehérjékből a kristálycukorral kemény habot verünk, és a tojásos masszához forgatjuk, majd a mákos keveréket is kanalanként. Vajjal kikent 26 cm átmérőjű tortaformában 30 percig sütjük.
A krémhez  kikeverjük a krémsajtot a cukorral, és a vaníliarúd belsejével. Rusztikusan elkenjük a kihűlt torta tetején, és eperszeletekkel díszítjük azt.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése