Könnyed kis sütemény, hisz lisztet alig tartalmaz, a máké itt a főszerep.
Egyszerű, mégis kifinomult desszert.
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 16 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 ek. rum
- 10 dkg kristálycukor
- 20 dkg darált mák
- 5 dkg liszt
- 3 dkg kukoricakeményítő
- 1 citrom héja
Hozzávalók a krémhez:
- 30 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg porcukor
- 1/2 vaníliarúd
a díszítéshez:
A tojásokat szétválasztjuk. A porcukrot a puha vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot, és tovább habosítjuk. Egyenként a tojások sárgáját is hozzákeverjük, és félretesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mákot elkeverjük a liszttel és a keményítővel majd a citrom reszelt héjával. A fehérjékből a kristálycukorral kemény habot verünk, és a tojásos masszához forgatjuk, majd a mákos keveréket is kanalanként. Vajjal kikent 26 cm átmérőjű tortaformában 30 percig sütjük.
A krémhez kikeverjük a krémsajtot a cukorral, és a vaníliarúd belsejével. Rusztikusan elkenjük a kihűlt torta tetején, és eperszeletekkel díszítjük azt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése