Az ötletet egy újságban olvasott recept adta. Nagyon picit átköltöttem, bár az eredeti is tökéletes lett volna. Mondanom sem kell ugye, hogy a zabpehelytől pillekönnyű kiflik sültek ki. Ja és azt sem, hogy nekem csak egy harapás jutott, hogy meózhassam, mielőtt bloggolom.
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 30 dkg BL 80 liszt
- 10 dkg finom zabpehely
- 2 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3 dl tej
- 2 tk. só
- 1 tojássárgája
Így készül:
A lisztet és a zabpelyhet egy tálban összekeverjük, megsózzuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt, és jól kidagasztjuk a tésztát.
Szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük, majd körré nyújtjuk, úgy fél centi vastagságban.
Nyolc cikkre osztjuk és a szélesebb végétől feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kifliket, lekenjük kevés vízzel elkevert tojássárgájával, megszórjuk zabpehellyel és 20 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, az aljába hőálló tálba vizet teszünk, hogy gőz keletkezzen. Bespricceljük a sütőt is, és berakjuk a kifliket. Légkeveréses fokozaton 25 percig sütjük, és a kész kifliket is bespricceljük hideg vízzel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése