Bőséges gombaszállítmány érkezett megint, az unokanővérem jóvoltából. Az év utolsó előtti napján kaptam, és ez kapóra jött. Készíthettem belőle ezt-azt szilveszterre.
Kamasz srácok jöttek bulizni hozzánk, nekik készítettem tejfölös gombapaprikást is sok más mellett. Nem maradhatott el a svéd gombasaláta sem a szilveszteri menüből. Igazán jó kísérője volt a sülteknek.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg apró csiperke gomba
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 dl házi paradicsomlé
- 2 db babérlevél
- 1 db citrom leve és héja
- 1,5 dl félédes fehérbor
- só
- bors
- ízlés szerint cukor
A hagymát szálára vágjuk, szép vékonyra, amit az olajon megpárolunk. A gombát felszeleteljük szintén vékonyan és hozzáadjuk a hagymához. A citrom héját levágjuk, hozzáadjuk a gombához majd a citrom levét is. Sózzuk, borsozzuk, annyi cukrot adunk hozzá, hogy az ízek kiegyenlítődjenek.
Mikor a gombánk megpuhult, öntsük hozzá a bort és forraljuk 10 percig.
A gombasalátát hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése