Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. január 1., csütörtök

                              Lencseleves mazsolával

Remélem, ma mindenki evett lencsét valamilyen formában. Én a levest választottam, egy kicsit másképp mint szokásos, és bizony nem bántam meg.
A lencse amúgy is egyedi ízét, magaslatokba emelte a mazsola aszús zamata.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 3 evőkanál olaj
  • 10 dkg mazsola
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál mustár
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 10 dkg vaj
  • bors
Így készül:
Az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, és rádobjuk a mazsolát. Hozzáadjuk az előző este beáztatott lencsét, a kockára vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel.
Hozzákeverjük a mustárt, és beledobjuk a babérlevelet is.
Mikor megfőtt, hozzákeverjük a vajat, hogy krémesebb legyen a levesünk, majd hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk. Kivesszük a babérlevelet, és pürésítjük a kész ételt.
Tálaláskor díszíthetjük szeletelt mandulával és mazsolával.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése