Remélem, ma mindenki evett lencsét valamilyen formában. Én a levest választottam, egy kicsit másképp mint szokásos, és bizony nem bántam meg.
A lencse amúgy is egyedi ízét, magaslatokba emelte a mazsola aszús zamata.
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál zöldség
- 3 evőkanál olaj
- 10 dkg mazsola
- 2 db babérlevél
- 1 evőkanál mustár
- 2,5 dl főzőtejszín
- 10 dkg vaj
- só
- bors
Az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, és rádobjuk a mazsolát. Hozzáadjuk az előző este beáztatott lencsét, a kockára vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel.
Hozzákeverjük a mustárt, és beledobjuk a babérlevelet is.
Mikor megfőtt, hozzákeverjük a vajat, hogy krémesebb legyen a levesünk, majd hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk. Kivesszük a babérlevelet, és pürésítjük a kész ételt.
Tálaláskor díszíthetjük szeletelt mandulával és mazsolával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése