Kísérletezéseim egyik újszülöttje ez a ropogós lapocska. Avokádó krémet készítettem, és kellett hozzá valami, amivel mártogatóssá válik. Gondolkodtam, vajon melyik lisztet részesítsem előnyben, és a zabpehelylisztre esett a választásom. Nagyon könnyű, és szinte biztos, hogy ropogósak lesznek a kis lapocskáim.
Jól gondoltam, szépen felfúvódtak, és roppanósak lettek a tészták.
Hozzávalók:
- 19 dkg zabpehelyliszt
- 19 dkg finom búzaliszt
- 5 dkg vaj
- 2.5 dl forró víz
- fokhagymasó
- bors
- olaj a sütéshez ( ajánlom a mogyoróolajat )
A vizet felforraljuk, a vajat megolvasztjuk.
A kétféle lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a fokhagymasóval és borssal, hozzáadjuk a vajat és forró vizet. Jó sima tésztát gyúrunk belőle, majd lisztes felületen a lehető legvékonyabbra nyújtjuk. 10 cm átmérőjű korongokat szaggatunk a tésztából, és forró olajban mindkét oldalát barnára sütjük. Lecsepegtetjük, és tálaljuk.
Nem csak mártogatósnak ajánlom, önmagában is kiváló csemege.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése