Szeretem a kínai kelt, nagyon! Csak ha sós vízben megfőzöm, nekem úgy is jó. Na de turbózzuk fel egy kicsit a káposztát némi darált hússal, fűszerekkel és tejszínnel.
Hozzávalók:
- 1 db kínai kel
- 80 dkg darált hús( sertés lapocka )
- 1 db zsemle
- 2 dl tej
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
- só
- bors
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 db újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 dl tej
- 3 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
A káposztát leveleire szedjük, és sós vízben nem túl puhára főzzük. A darált húst befűszerezzük, hozzákeverjük a tejbe áztatott zsemlét, zsemlemorzsát, tojást, a felaprított újhagymát és petrezselymet. Hozzáadjuk a az átnyomott fokhagymát is, majd hűtőben pihentetjük legalább egy órát.
A káposztalevelekből 6-7 db-ot egymásmellé fektetünk, a húsos massza felét középre
helyezzük, majd felcsavarjuk. Ezt megismételjük még egyszer.
Készítünk egy besamell mártást. A vajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük tejszínnel,tejjel majd hozzákeverjük a tejfölt. Egy hőálló tálat kivajazunk, belefektetjük a rudakat, ráöntjük a mártást, és 180 fokos sütőben egy órán át sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése