Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. január 15., csütörtök

                                      Kínai kel tekercs 

Szeretem a kínai kelt, nagyon! Csak ha sós vízben megfőzöm, nekem úgy is jó. Na de turbózzuk fel egy kicsit a káposztát némi darált hússal, fűszerekkel és tejszínnel.

Hozzávalók:

  • 1 db kínai kel
  • 80 dkg darált hús( sertés lapocka )
  • 1 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 db újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
Így készül:
A káposztát leveleire szedjük, és sós vízben nem túl puhára főzzük. A darált húst befűszerezzük, hozzákeverjük a tejbe áztatott zsemlét, zsemlemorzsát, tojást, a felaprított újhagymát és petrezselymet. Hozzáadjuk a az átnyomott fokhagymát is, majd hűtőben pihentetjük legalább egy órát.
A káposztalevelekből 6-7 db-ot egymásmellé fektetünk, a húsos massza felét középre 
helyezzük, majd felcsavarjuk. Ezt megismételjük még egyszer.
Készítünk egy besamell mártást. A vajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük tejszínnel,tejjel majd hozzákeverjük a tejfölt. Egy hőálló tálat kivajazunk, belefektetjük a rudakat, ráöntjük a mártást, és 180 fokos sütőben egy órán át sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése