Ha megkérdezünk 10 magyar férfit mi a kedvenc étele, 10-ből legalább a fele rávágja: a rántott hús. A rántott húst viszont változatossá tehetjük úgy,hogy például megtöltjük ezzel-azzal. A választásom némi darált húsra és sajtra esett.
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg sertés lapocka
- 40 dkg darált hús lapockából
- 1 tojás
- 2 tk. őrölt pirospaprika
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zsemle
- 2 dl tej
- 10 dkg eidami sajt
- 2 tojás
- 2 ek. tejföl
- 2 dl tejszín
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Összeállítjuk a tölteléket: a darált húst összekeverjük a tojással, paprikával, sóval, borssal, fokhagymával és a tejbe áztatott zsemlével.
A húst felszeleteljük, majd kiklopfoljuk, besózzuk. Minden szelet húsra teszünk a felszeletelt sajtból és a húsos masszából ,majd feltekerjük.
A tojást elkeverjük a tejföllel és tejszínnel, a liszt után ebbe forgatjuk meg a húsokat,majd a zsemlemorzsában. Bő, forró olajban kisütjük a roládokat és felszeletelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése