Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. december 11., csütörtök

                          Habcsók vaníliás krémmel

Bizony, bizony már megint megmaradt a tojásfehérje. Sebaj lesz belőle habcsók. Na jó, most egy kicsit azért megvariáltam. A ropogós habcsókok közé finom vaníliás krém került, megszórtam mogyoróval és csokit csurgattam rá.

Hozzávalók a habcsókokhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
a krémhez:

  • 1/2 cs. vaníliás puding
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg porcukor
  • 1/4 vaníliarúd 
a díszítéshez :

  • durvára vágott mogyoró
a csokimázhoz:

  • 1 tk. kakaópor
  • 1 tk. cukor
  • 1 kk. vaj
  • 1 tk. tej
Így készül:
A habcsókhoz a tojásfehérjéből és porcukorból kemény habot verünk. Sütőpapírral bélelt tepsire habzsákból kb: 20 ft-os nagyságú halmokat nyomunk, és 100 fokos sütőben 1 órán át szárítjuk.
A pudingot a tejjel és a vaníliarúdból kikapart magokkal megfőzzük, kihűtjük.
Szoba hőmérsékletű vajjal kikeverjük a cukrot, és hozzákeverjük a pudingot.
Két habcsók közé krémet teszünk, kissé összenyomjuk és körbeszórjuk a vágott mogyoróval.
A csokimázhoz összeforraljuk a hozzávalókat és rácsurgatjuk a kész csókokra.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése