Bizony, bizony már megint megmaradt a tojásfehérje. Sebaj lesz belőle habcsók. Na jó, most egy kicsit azért megvariáltam. A ropogós habcsókok közé finom vaníliás krém került, megszórtam mogyoróval és csokit csurgattam rá.
Hozzávalók a habcsókokhoz:
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1/2 cs. vaníliás puding
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- 1/4 vaníliarúd
- durvára vágott mogyoró
- 1 tk. kakaópor
- 1 tk. cukor
- 1 kk. vaj
- 1 tk. tej
A habcsókhoz a tojásfehérjéből és porcukorból kemény habot verünk. Sütőpapírral bélelt tepsire habzsákból kb: 20 ft-os nagyságú halmokat nyomunk, és 100 fokos sütőben 1 órán át szárítjuk.
A pudingot a tejjel és a vaníliarúdból kikapart magokkal megfőzzük, kihűtjük.
Szoba hőmérsékletű vajjal kikeverjük a cukrot, és hozzákeverjük a pudingot.
Két habcsók közé krémet teszünk, kissé összenyomjuk és körbeszórjuk a vágott mogyoróval.
A csokimázhoz összeforraljuk a hozzávalókat és rácsurgatjuk a kész csókokra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése