Ismét sok tojásfehérje maradt, amit újfent habcsóknak használtam fel.
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 2 ek. citromlé
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg őrölt mogyoró
- eperlekvár
A fehérjéket verjük fel kemény habbá, közben adjuk hozzá a kristálycukrot, és a citromlevet.
Végül keverjük hozzá a porcukrot, majd a mogyorót.
Töltsük a masszát habzsákba, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk 20 db teli, majd 20 db lyukas, kb: 7-8 cm átmérőjű karikát.
120 fokra előmelegített sütőben szárítsuk 120 percig a habcsókokat, és hagyjuk ott kihűlni azokat.
A teli és lyukas karikákat ragasszuk össze lekvárral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése