Hamarosan jönnek, a bonyolultabb és nehezebb ünnepi ételek, sütemények. Így most még készítsünk gyors, könnyebb lélegzetvételűbb fogásokat, mint például ezt a gombócot.
Még zsemlemorzsát sem kell pirítani, anélkül is tökéletes .
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 ek. vaj
- 3 ek. cukor
- csipet só
- 10-12 ek. málnalekvár
Így készül:
A meghámozott burgonyát kockázzuk fel, majd csipet sóval főzzük meg. Szűrjük le, törjük össze és hagyjuk kihűlni. Gyúrjuk össze a tojással, vajjal és liszttel. A tésztából formáljunk gombócokat, és forrásban lévő sós vízben főzzük ki azokat.
A lekvárt kevés vízzel forraljuk fel, és ültessük rá a gombócokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése