Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. december 3., szerda

                        Krumpligombóc málnalekvárral

Hamarosan jönnek, a bonyolultabb és nehezebb ünnepi ételek, sütemények. Így most még készítsünk gyors, könnyebb lélegzetvételűbb fogásokat, mint például ezt a gombócot.
Még zsemlemorzsát sem kell pirítani, anélkül is tökéletes .

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 ek. vaj
  • 3 ek. cukor
  • csipet só
  • 10-12 ek. málnalekvár
Így készül:
A meghámozott burgonyát kockázzuk fel, majd csipet sóval főzzük meg. Szűrjük le, törjük össze és hagyjuk kihűlni. Gyúrjuk össze a tojással, vajjal és liszttel. A tésztából formáljunk gombócokat, és forrásban lévő sós vízben főzzük ki azokat.
A lekvárt kevés vízzel forraljuk fel, és ültessük rá a gombócokat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése