Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. december 29., hétfő

                                    Lencsegombóc

Az óév utolsó napját búcsúztassuk hagyományos alapanyagokból készült, kevésbé hagyományos kivitelben.
A lencse igen egészséges hüvelyes növény, élettani hatása jelentős. Magas B1, B2 vitamin tartalma is.
Nálunk többnyire, leves vagy főzelék készül belőle. Variáljuk egy picit.

Hozzávalók:

  • 40 dkg lencse
  • 10 dkg liszt
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • kis csokor koriander
  • bors
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • olaj a sütéshez
Így készül:
A lencsét tisztítsuk meg, és főzzük puhára. Szűrjük le, majd egy jó maréknyit tegyünk félre belőle. A többi lencsét pürésítsük le, adjuk hozzá a lisztet, szódabikarbónát és keverjük hozzá a mustárt, koriandert, sót, borsot, majd a felaprított koriander zöldet. Ha nem jutunk hozzá, akkor jó a petrezselyemzöld is.
Formáljunk diónyi gombócokat, és forró olajban süssük ropogósra. Tálalhatjuk kedvenc mártogatósunkkal. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése