Az óév utolsó napját búcsúztassuk hagyományos alapanyagokból készült, kevésbé hagyományos kivitelben.
A lencse igen egészséges hüvelyes növény, élettani hatása jelentős. Magas B1, B2 vitamin tartalma is.
Nálunk többnyire, leves vagy főzelék készül belőle. Variáljuk egy picit.
Hozzávalók:
- 40 dkg lencse
- 10 dkg liszt
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál őrölt koriander
- kis csokor koriander
- só
- bors
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- olaj a sütéshez
Így készül:
A lencsét tisztítsuk meg, és főzzük puhára. Szűrjük le, majd egy jó maréknyit tegyünk félre belőle. A többi lencsét pürésítsük le, adjuk hozzá a lisztet, szódabikarbónát és keverjük hozzá a mustárt, koriandert, sót, borsot, majd a felaprított koriander zöldet. Ha nem jutunk hozzá, akkor jó a petrezselyemzöld is.
Formáljunk diónyi gombócokat, és forró olajban süssük ropogósra. Tálalhatjuk kedvenc mártogatósunkkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése