Szeretjük a csirkemájat sütve, rántva, mindenhogy. Ha azt vesszük a mostani is inkább a sült máj kategóriába sorolható, de nincs lepirítva. Nagyon puha, bársonyos íz a végeredmény a fűszerek, bor és balzsamecet közreműködésével.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 4-5 ek. kacsazsír
- 3 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 3 ek. balzsamecet
- 3 ág friss kakukkfű
- só
- bors
- 4 dkg vaj
A vöröshagymát vékony szeletekre vágva pároljuk meg a felolvasztott zsíron. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és pároljuk tovább pár percig. Tegyük hozzá a megtisztított májat és fehéredésig pároljuk, majd öntsük fel a borral és balzsamecettel. Borsozzuk, és főzzük puhára. Csak a végén sózzuk, hogy puha maradjon a máj. A felaprított kakukkfűvel szórjuk meg és adjuk hozzá a vajat is.
Friss pirított kenyérrel a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése