Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. november 25., kedd

                               Adventi koszorú hamis mézeskalácsból

A karácsony előtti készülődés mindenki számára izgalmas. Vannak hagyományok, amihez mindig tartom magam. Az adventi koszorút viszont szeretem megújítani. Mézeskalács tésztából készítem évek óta a koszorú díszeit, most sem sokban tértem el. A fűszerektől isteni illat lengi be az egész házat.
A felesleges tésztából, készítsünk formákat, nagyon finom méz nélkül is.

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk. őrölt szegfűszeg
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 10 dkg margarin
  • 2 kk. szódabikarbóna
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
A cukormázhoz a tojásfehérjéből 20 dkg porcukorral, gőz felett verjünk kemény habot.
Ezzel díszítsük a koszorút, és a formákat is.

Így készül:
A cukrot állandó kevergetés mellett olvasszuk fel míg folyós lesz, majd óvatosan öntsük fel a tejjel. Keverjük hozzá a margarint és a fűszereket és hűtsük le.
A lisztet keverjük el a szódabikarbónával és a sóval, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd gyúrjuk össze a karamellel. Nem igényel hűtést, de nem árt kicsit pihentetni.
A formázás mindenki fantáziájára van bízva. A normál formák 180 fokon kb: 10 perc alatt kisülnek, ha nagyobb formát készítünk, mint én a csillagot, az kicsivel több sütést igényel. Díszítsük fel a koszorút.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése