Csak egy gondolat ami megvalósult, és igazán jó sült ki belőle.
Hozzávalók:
- 80 dkg darált sertéshús
- 1/2 kelkáposzta
- 10 db lasagne tésztalap
- olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 2,5 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 5 ek. liszt
- 5 dl tej
- só
- bors
- zsemlemorzsa
A káposztát szedjük leveleire és forró vízben főzzük 10 percig. A darált húst pirítsuk meg kevés olajon majd sózzuk, borsozzuk,és nyomjuk rá a fokhagymákat. Készítsük el a besamel mártást: A vajon futtassuk meg a lisztet, öntsük fel forró tejjel, sózzuk borsozzuk. Egy közepes jénai tálat vajazzunk ki, majd szórjuk be zsemlemorzsával. Jöhet a rétegezés. Béleljük ki a tálat káposztalevelekkel, tegyünk rá a húsból, majd kanalazzunk rá a tejfölből.
Tegyünk rá a tésztalapokból, majd a besamel mártásból. Ismételjük a folyamatot addig amíg el nem fogynak az összetevők. A tetejét szórjuk meg zsemlemorzsával, és 180 fokon süssük 30 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése