Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. szeptember 4., csütörtök

                                  Cappuccino Italiano

Ki ne kívánna meg egy finoman gőzölgő, vastag tejhab borította illatos cappuccinót ?
Lehet nyár vagy tél, tavasz vagy ősz, mindig könnyű csábításnak számít, és valljuk be , az Olaszok tudnak valamit, egyszerűen tökéletes a cappuccino.

Hozzávalók:

  • 1 adag espresso kávé, 7 g őrölt kávéból
készített 25-35 ml rövid kávé
  • 7-8 dl hideg tej
Így készül:
Főzzük le a kávét, majd a tejet gőzöljük fel. Ha nincs ilyen funkció a kávéfőzőn, forraljuk fel a tejet, majd alaposan habosítsuk fel. Én így jobban is szeretem.
Öntsük át a tejet egy nagyobb pohárba úgy, hogy a habját egy kanállal tartsuk vissza. 
A tejbe öntsük bele a kávét, és kanalazzuk rá a tejhabot. 
Megszórhatjuk kakaó- vagy csokiporral, vagy őrölt fahéjjal. A cukor kérdése, mindenki ahogy szereti.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése