Ki ne kívánna meg egy finoman gőzölgő, vastag tejhab borította illatos cappuccinót ?
Lehet nyár vagy tél, tavasz vagy ősz, mindig könnyű csábításnak számít, és valljuk be , az Olaszok tudnak valamit, egyszerűen tökéletes a cappuccino.
Hozzávalók:
- 1 adag espresso kávé, 7 g őrölt kávéból
- 7-8 dl hideg tej
Főzzük le a kávét, majd a tejet gőzöljük fel. Ha nincs ilyen funkció a kávéfőzőn, forraljuk fel a tejet, majd alaposan habosítsuk fel. Én így jobban is szeretem.
Öntsük át a tejet egy nagyobb pohárba úgy, hogy a habját egy kanállal tartsuk vissza.
A tejbe öntsük bele a kávét, és kanalazzuk rá a tejhabot.
Megszórhatjuk kakaó- vagy csokiporral, vagy őrölt fahéjjal. A cukor kérdése, mindenki ahogy szereti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése