Szerintem ennek a híres palacsintának egy igazi receptje van, de oly sokféleképp készítik.
Az én Gundel palacsintám Így készült, és ilyen lett.
Hozzávalók a palacsintához:
- 25 dkg liszt
- 4 dl tej
- kevés szódavíz
- 2 tojás
- csipetnyi só
- 2 ek. olaj
- olaj a sütéshez
- 25 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 5 dkg mazsola
- 3 dl tejszín
- 1 citrom héja
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 tojássárgája
- 2 ek. kristálycukor
- 1 ek. rum
- 1 tk. kakaópor
- 1/2 ek. vaj
- 1/2 csésze tej
- 1/2 cs. vaníliás cukor
A palacsinta hozzávalóiból sima palacsintatésztát kevertem, és olajozott palacsintasütőben kisütöttem.
A diót, cukrot, az apróra vágott mazsolát és citromhéját összekevertem, majd a tejszínből kemény habot vertem. Összeforgattam a tejszínt a diós keverékkel, és betöltöttem a palacsintákba. Nem hajtogattam, hanem tekertem ahogy a hagyományos palacsintát.
Elkészítettem az öntetet is, vízgőz felett felolvasztottam a csokit, felforraltam a tejet, belekevertem a rumot és a folyós csokit. A vajat a tojássárgákkal, a kétféle cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a kakaót és sima masszává kevertem.
Amikor a tejes-csokis keverék kissé kihűlt, hozzákevertem a tojásos masszához és összeforraltam. A palacsintákat a forró csokiöntettel meglocsoltam, így tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése