Főtt kukorica szezon: hurrá ! De mindig előfordul, hogy marad 1-2 cső, mert túlfőzöm magam.
Jól jött ez most, mert annyi dolgom akadt, hogy a főzésre kevés időm jutott. Tartalmas egytálétel kerekedett az egyszerű összetevőkből.
Hozzávalók:
- 2 cső főtt kukorica
- 1 db paradicsom
- fél csokor petrezselyem
- 4 db héjában főtt burgonya
- 2 tojás
- 10 dkg kukoricaliszt
- 8 dkg liszt
- 1.5 dl tej
- fél tk. szódabikarbóna
- só
- bors
- 5 dkg vaj
- 20 dkg húsos füstölt szalonna
- kevés olaj
Felkockáztam a szalonnát és az olajon ropogósra sütöttem, majd félretettem. A kukoricát
késsel levágtam a csőröl és tálba tettem. Hozzáadtam a felaprított petrezselymet, a lereszelt burgonyát, a felkockázott paradicsomot és a szalonnát. A tojást a tejjel elkevertem, hozzáadtam a liszteket, a szódabikarbónát, sóztam, borsoztam. Hozzáadtam a kukoricás keveréket a palacsintatésztához,rádobáltam a kockára vágott vajat és kivajazott tortaformában 160 fokon 30 percig, 180 fokon 20 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése