A nagymamám a kelt tészta mestere volt, de e mellett sokszor készített bögrés sütit is.
Az biztos, hogy egyszer sem tudta elrontani, mindig tökéletesre sikerült. Ezen vagyok én is, követem mindenben a példáját, hisz a könnyen elkészíthető sütiket is el lehet rontani.
Megbolondítottam az egyszerű kakaós kevert sütit, egy kis frissen szedett meggyel.
Hozzávalók:
- 2.5 bögre liszt
- 1.5 bögre kristálycukor
- 1/2 natúr kakaópor
- 1.5 tasak sütőpor
- 2 bögre tej
- 2 tojás
- 15 dkg magozott megy
- 2 ek. kristálycukor
A lisztet a kakaóval és sütőporral szitáljuk egy tálba. Keverjük hozzá a cukrot,a tejet és a tojásokat is. A kimagozott meggyet forgassuk meg a cukorban. A csokis masszát simítsuk egy zsírpapírral bélelt közepes tepsibe és szórjuk el benne a cukros meggyet.
Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig ( tűpróbával ellenőrizzük ).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése