A csirkemell nem a legszaftosabb husik közé tartozik, de könnyen azzá tehetjük. A grillezés előtti pácolással, a rövid ideig tartó sütéssel, finom omlós és szaftos marad a húsunk.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 2 ek. méz
- 2 ek. dijoni mustár
- csipet őrölt csilipaprika
- 2 ek. olaj
- só
- bors
- a sütéshez olaj
A húst szeleteljük fel 5 cm széles csíkokra. A páchoz keverjük össze a mézet, mustárt, csilit, sót és borsot és olajat. Jól forgassuk meg benne a csirkemell csíkokat és letakarva tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára. Fűzzük bambusznyársra a húsokat,és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 20 percig.
Grillserpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük a nyársak mindkét oldalát pirosra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése