Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. július 9., szerda

                             Mézes-mustáros csirkenyárs

A csirkemell nem a legszaftosabb husik közé tartozik, de könnyen azzá tehetjük. A grillezés előtti pácolással, a rövid ideig tartó sütéssel, finom omlós és szaftos marad a húsunk.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 2 ek. méz
  • 2 ek. dijoni mustár
  • csipet őrölt csilipaprika
  • 2 ek. olaj
  • bors
  • a sütéshez olaj
Így készül:
A húst szeleteljük fel 5 cm széles csíkokra. A páchoz keverjük össze a mézet, mustárt, csilit, sót és borsot és olajat. Jól forgassuk meg benne a csirkemell csíkokat és letakarva tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára. Fűzzük bambusznyársra a húsokat,és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 20 percig.
Grillserpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük a nyársak mindkét oldalát pirosra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése