A következő recept Vrábel Krisztinától, a Dolce vita blog írójától való. Nagyon megtetszett a fotó, és kíváncsi voltam a végeredményre. Aki szereti a pikáns ízeket, annak tutira bejön.
Hozzávalók:
- 5 csomó piros vajretek
- 1 dl fehérborecet
- 4 ek. méz
- só
- 1 ek. szárított bazsalikom
- ciabatta ( elkészítése az előző bejegyzésben )
- krémes kecskesajt
- frissen őrölt tarka bors
Tisztítsuk meg a retket, végüket vágjuk le, majd mérettől függően daraboljuk. Tegyük egy lábosba, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Adjuk hozzá az ecetet,sót, mézet és bazsalikomot.10-15 perc főzés alatt pároljuk puhára a retkeket. Hagyjuk kihűlni, töltsük üvegbe, és fogyasztásig tegyük hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése