Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 15., kedd

                             Cukkinivel töltött bárányfasírt

Edzést tartok a húsvéti nagy meccsre. Próbálok gyorsan elkészíthető ételeket készíteni, mert nagyon kevés időm lesz sütni és főzni. A fasírt elkészítése gyors, egyszerű és ami még mellette szól, hogy hidegen, salátával is kitűnő.

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált bárányhús ( comb )
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 1 db zsenge cukkini
  • kis csomó kapor
  • 4 dkg tejföl
  • 4 dkg sűrű főzőtejszín
  • kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só,bors
  • 1 db tojás 
  • 2 ek. dijoni mustár

Így készül:
A zsemléket áztassuk langyos vízbe. A húst fűszerezzük, adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, tojást, hagymákat, mustárt és az apróra vágott kapor felét.
A töltelékhez a cukkinit vágjuk apró kockákra, keverjük el a tejföllel és a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és keverjük hozzá a kapor másik felét.
Egy zsírpapíron kiterítjük a darált húst, szépen ellapogatjuk, a közepére halmozzuk a tölteléket. Föltekerjük a zsírpapír segítségével, és be is csomagoljuk, a két végét megcsavarva a papírnak.Tegyük tepsire és 180 fokon süssük fél órát, bontsuk ki a csomagot és locsolgassuk meg a pecsenyelével. Süssük tovább fél órát miközben időnként locsolgassuk, hogy szép piros és ropogós legyen .













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése