Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. március 5., szerda

                     Gombás tortellini medvehagymás vajjal

Színpadon a tészta, főszereplő pedig a medvehagyma. Hihetetlen milyen sokoldalú, milyen sok étel készülhet vele. Néha azért a fantáziánkra is szükség van. Nem volt csalódás, a medvehagyma megint jót alakított.

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 ek. olaj
  • + 1 tojás a kenéshez
A töltelékhez:

  • 35 dkg gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek. korpa
  • 1 dl tejszín
  • só,bors
  • 2 ek. olaj
A medvehagymás vajhoz:

  • 15 dkg vaj
  • 8-10 levél medvehagyma
Így készül:
A tészta hozzávalóit meggyúrjuk, és fél órát pihenni hagyjuk. A hagymán az apróra vágott gombát megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a petrezselymet és a tejszínt, főzzük puhára. Keverjük bele a korpát és vegyük le a tűzről, majd pépesítsük.
A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, derelyevágóval négyzeteket vágjunk ki, a tésztalapok felét kenjük le tojással. A tölteléket adagoljuk szét, majd fedjük le a másik tésztalapokkal. Jól nyomkodjuk le a széleit, és sós forró vízben főzzük ki.
A vajat olvasszuk fel, és a felaprított medvehagymát kevés sóval keverjük el benne.
A tortellinit locsoljuk meg, és így tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése