Színpadon a tészta, főszereplő pedig a medvehagyma. Hihetetlen milyen sokoldalú, milyen sok étel készülhet vele. Néha azért a fantáziánkra is szükség van. Nem volt csalódás, a medvehagyma megint jót alakított.
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 3 db tojás
- 1 ek. olaj
- + 1 tojás a kenéshez
- 35 dkg gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek. korpa
- 1 dl tejszín
- só,bors
- 2 ek. olaj
- 15 dkg vaj
- 8-10 levél medvehagyma
A tészta hozzávalóit meggyúrjuk, és fél órát pihenni hagyjuk. A hagymán az apróra vágott gombát megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a petrezselymet és a tejszínt, főzzük puhára. Keverjük bele a korpát és vegyük le a tűzről, majd pépesítsük.
A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, derelyevágóval négyzeteket vágjunk ki, a tésztalapok felét kenjük le tojással. A tölteléket adagoljuk szét, majd fedjük le a másik tésztalapokkal. Jól nyomkodjuk le a széleit, és sós forró vízben főzzük ki.
A vajat olvasszuk fel, és a felaprított medvehagymát kevés sóval keverjük el benne.
A tortellinit locsoljuk meg, és így tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése