Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. március 6., csütörtök

                             Zsemle medvehagymával és lenmaggal



Ha szezon van, akkor szezon van. Akkor kell a medvehagymát felhasználni, mikor terem, friss és zsenge. És még mindig nem unjuk !

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 3 evőkanálnyi vaj
  • 1 tk. só
  • 6-8 levél medvehagyma
  • 1 marék őrölt lenmag
Így készül:
A lisztet szitáljuk egy tálba, kevés tejjel és a cukorral az élesztőt futtassuk fel. Hagyjuk 10 percig pihenni, keverjük hozzá az apróra vágott hagymát, lenmagot és a maradék tejet. Dagasszunk rugalmas tésztát, és pihentessük 1 órát. Dagasszuk jól át, készítsünk 12 db zsemlét, tetejüket vágjuk meg, majd langyos helyen kelesszük még fél órát.


Kelesztés után, dugjuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük ropogósra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése