Ha szezon van, akkor szezon van. Akkor kell a medvehagymát felhasználni, mikor terem, friss és zsenge. És még mindig nem unjuk !
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 tk. cukor
- 3 evőkanálnyi vaj
- 1 tk. só
- 6-8 levél medvehagyma
- 1 marék őrölt lenmag
A lisztet szitáljuk egy tálba, kevés tejjel és a cukorral az élesztőt futtassuk fel. Hagyjuk 10 percig pihenni, keverjük hozzá az apróra vágott hagymát, lenmagot és a maradék tejet. Dagasszunk rugalmas tésztát, és pihentessük 1 órát. Dagasszuk jól át, készítsünk 12 db zsemlét, tetejüket vágjuk meg, majd langyos helyen kelesszük még fél órát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése