A hétvégén túrós sütit szerettem volna sütni, de más volt a kívánság. Így a megmaradt túróból más készült, mégpedig sztrapacska. Tudom, hogy juhtúróból az igazi, de a szükség törvényt bont. Az alaptésztát desszertként is felhasználtam a következő receptnél: mézes mogyoróba hempergetett túrós gombócok. ( a következő bejegyzésben lesz közzétéve )
Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt burgonya
- 50 dkg liszt
- 40 dkg tehéntúró
- 3 tojás
- só
- 25 dkg húsos füstölt szalonna
- 2,5 dl tejföl
A szalonnát felkockázzuk, és ropogósra sütjük, zsírját felfogjuk.
A burgonyát áttörjük és összekeverjük a liszttel, túróval, tojással és csipet sóval. Galuskákat szaggatunk, és forrásban lévő vízben kifőzzük. Összekeverjük a szalonnazsírral és a szalonna nagy részével, tepsibe rakjuk és tejföllel meglocsoljuk. 180 fokon 10 percig sütjük . Tejföllel, túróval és szalonnával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése