Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. március 30., vasárnap

                                    Felfújt medvehagymával

A szezon vége felé, próbálkozom még egy kicsit és a felfújt a kiszemelt célpont. Egészen jó lett,
natúr fokhagymás pangasiust készítettem hozzá. Érdekes, olyan íze lett, mintha spenótos lenne.

Hozzávalók:

  • Kb. 5 dkg medvehagyma
  • 2 ek. vaj
  • 3 ek. liszt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg trapista sajt reszelve
  • só, bors
  • 4 tojás
Így készül:
A felaprított medvehagymát kevés vajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lisztet, felöntjük a tejjel. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk és összekeverjük a sajttal.
Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tojássárgákat és hagyjuk kihűlni.
A formákat kivajazzuk, és megszórjuk zsemlemorzsával. A tojásfehérjét felverjük, hozzákeverjük a masszához, és belekanalazzuk a formákba.


200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, további 5 percig sütjük 180 fokon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése