A szezon vége felé, próbálkozom még egy kicsit és a felfújt a kiszemelt célpont. Egészen jó lett,
natúr fokhagymás pangasiust készítettem hozzá. Érdekes, olyan íze lett, mintha spenótos lenne.
Hozzávalók:
- Kb. 5 dkg medvehagyma
- 2 ek. vaj
- 3 ek. liszt
- 2 dl tej
- 10 dkg trapista sajt reszelve
- só, bors
- 4 tojás
A felaprított medvehagymát kevés vajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lisztet, felöntjük a tejjel. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk és összekeverjük a sajttal.
Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tojássárgákat és hagyjuk kihűlni.
A formákat kivajazzuk, és megszórjuk zsemlemorzsával. A tojásfehérjét felverjük, hozzákeverjük a masszához, és belekanalazzuk a formákba.
200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, további 5 percig sütjük 180 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése