az én csigáim
Amikor valami igazán finom reggelivel szeretnék kedveskedni a gyerekeimnek, akkor az egyik legjobb választás a pizzás csiga. Az egész lelke a házilag eltett sűrű paradicsomlé. Nagy hasznát veszem még ilyenkor tavasszal is, megérte a nyáron olyan sokat vesződni az eltevéssel.
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 0.6 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 8 ek. olívaolaj
- 1 tk. cukor
- 2 tk. só
- 2 dl sűrű paradicsomlé, vagy sűrítmény
- ízlés szerint: só, bors, cukor
- 2 tk. oregáno
- 20 dkg füstölt sonka
- 10 dkg zöld olívabogyó
- 20 dkg parmezán reszelve
Kevés tejben elkevert cukorral, futtassuk fel az élesztőt. Szitáljuk nagyobb tálba a lisztet, adjuk hozzá a meglangyosított tejet, olajat, sót és az élesztőt. Dagasszunk lágy tésztát és kelesszük duplájára.
Amíg kel a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. A paradicsomot ízesítjük, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, a félbevágott bogyókat és a sajt felét. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megfelezzük hogy kettő tekercs legyen belőle. Megtöltjük a paradicsomos töltelékkel, felcsavarjuk és két ujjnyi darabokra vágjuk.Nem baj ha folyik a paradicsom, olyan finom mikor picit odasül. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, kellő távolságra, megszórjuk a maradék sajttal és 20 percet kelesztjük. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük a csigákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése