Nem mindennapi elkészítési módja ez sem a palacsintának, sem pedig a savanyú káposztának.
A palacsinta nálam minden formában jöhet, a savanyított káposztában pedig annyi a c-vitamin, amire ilyenkor télen nagy szükségünk van. Nem utolsó szempont, kellő fűszerezéssel, nagyon finom egytálételt kapunk.
Hozzávalók 8 db-hoz:
- 25 dkg liszt
- 3 db tojás
- csipet só
- csipet szerecsendió
- 2.5 dl tej
- olaj a sütéshez
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 db lila hagyma
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 merőkanál húsleves
- 10 dkg ementáli sajt
- só, bors
A hozzávalókból készíts kicsit vastagabb palacsintákat.Az apróra vágott szalonnát pirítsd meg, azon a hagymát, majd a káposztával párold 10 percig. Ha kell sózd, és add hozzá a köményt. A palacsintákat töltsd be, tekerd fel és tedd kivajazott hőálló tálba.Öntsd rá a húslevest, szórd meg a sajttal, és előmelegített sütőben süsd 10 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése