Egy jó bor mellé, sajtokhoz, filmnézés kísérőjeként vagy csak úgy ha ropogtatni valóra vágysz, akkor grissini. A kukorica és a kömény együtt nagyon fini.
Hozzávalók:
- 15 dkg kukorica dara
- 10 dkg teljes kiőrlésü tönköly-búzaliszt
- kis marék köménymag
- 1 tk. cukor
- 1 tk. só
- 1 dkg élesztő
- 1 ek. olívaolaj
- 1.5 dl langyos víz
Így készítsd el:
A vízben keverd el az olajat, élesztőt, sót és a cukrot, majd a száraz anyagokkal is gyúrd össze.
A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A tésztát nyújtsd ki kb: 1 cm vastagra, vágd fel csíkokra, és hengergess belőle kis pálcákat. Süsd szép aranysárgára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése