Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. február 10., hétfő

                                    Kukoricás grissini

Egy jó bor mellé, sajtokhoz, filmnézés kísérőjeként vagy csak úgy ha ropogtatni valóra vágysz, akkor grissini. A kukorica és a kömény együtt nagyon fini.

Hozzávalók:

  • 15 dkg kukorica dara
  • 10 dkg teljes kiőrlésü tönköly-búzaliszt
  • kis marék köménymag
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. só
  • 1 dkg élesztő
  • 1 ek. olívaolaj 
  • 1.5 dl langyos víz
Így készítsd el:
A vízben keverd el az olajat, élesztőt, sót és a cukrot, majd a száraz anyagokkal is gyúrd össze.
A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A tésztát nyújtsd ki kb: 1 cm vastagra, vágd fel csíkokra, és hengergess belőle kis pálcákat. Süsd szép aranysárgára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése