Már nagyon várom a tavaszt, így az ételeket is úgy formálom hogy az a kilóinknak is tessen.
Jól is esik a könnyedebb ebéd, de akár vacsorára is ehetünk ebből finom fogásból.
Hozzávalók:
- olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 3 db nagyobb burgonya
- 5 fej gomba
- csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 dl paradicsomlé
- 60 dkg darált pulykamell
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kk. csípős fűszerpaprika
Kevés olajon párold meg az apróra vágott hagymákat.A kockára vágott zöldségeket is add hozzá, párold egy kicsit és öntsd fel vízzel, sózd, borsozd. Az egészet öntsd át egy közepes tepsibe. A petrezselyemzöldet vágd apróra, és keverd el a zöldségekkel . Öntsd fel a paradicsomlével.
A húsgolyókhoz keverd össze a hozzávalókat, vizes kézzel készíts közepes golyókat, és fektesd a zöldségekre. Takard le fóliával, és 180 fokon párold 40 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése