Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. február 17., hétfő

                              Pulykagolyók zöldségágyon

Már nagyon várom a tavaszt, így az ételeket is úgy formálom hogy az a kilóinknak is tessen.
Jól is esik a könnyedebb ebéd, de akár vacsorára is ehetünk ebből finom fogásból.

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 3 db nagyobb burgonya
  • 5 fej gomba
  • csokor petrezselyem
  • só, bors
  •  1 dl paradicsomlé
a húsgolyókhoz:

  • 60 dkg darált pulykamell
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 kk. csípős fűszerpaprika
Így készítsd el:
Kevés olajon párold meg az apróra vágott hagymákat.A kockára vágott zöldségeket is add hozzá, párold egy kicsit és öntsd fel vízzel, sózd, borsozd. Az egészet öntsd át egy közepes tepsibe. A petrezselyemzöldet vágd apróra, és keverd el a zöldségekkel . Öntsd fel a paradicsomlével.
A húsgolyókhoz keverd össze a hozzávalókat, vizes kézzel készíts közepes golyókat, és fektesd a zöldségekre. Takard le fóliával, és 180 fokon párold 40 percig.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése