sáfrányos rizs körettel
Az étel neve hosszúra sikeredett, az elkészítése viszont hamar megy. Hétköznapokon arra törekszem, minél egyszerűbb, gyorsan elkészíthető fogásokat tegyek az asztalra. Sokszor általam kreált ételt készítek, a mostani is ilyen.
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé
- 1 db közepes lila hagyma
- egy vékony szelet kolozsvári szalonna
- 4-5 szem óriás kapri bogyó ( vagy apró )
- 0.5 l főzőtejszín
- só, bors
- 2 bögre rizs
- kevés olaj
- 1 csipet sáfrány
- só
A kockára vágott szalonnát pirítsd ropogósra, dobd rá a vékony szeletekre vágott hagymát, majd a csíkokra vágott húst. Pirítsd fehéredésig,sózd, borsozd majd öntsd fel tejszínnel . Végül a negyedekre vágott bogyóval főzd lassú tűzön puhulásig.
A rizst kevés olajon pirítsd üvegesre, öntsd fel dupla mennyiségű vízzel, sózd és egy csipet sáfránnyal főzd puhára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése