A hagyomány szerint ezt a fánkot a búcsúban ették. Mivel olyan finom volt, újra és újra sütötték. A búcsútól
függetlenül farsang alkalmával is készíthetjük.
Hozzávalók 40 db-hoz:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- 2.5 dl tej
- 10 dkg vaj
- 2 db tojás sárgája
- 1 db citrom reszelt héja
- 1/2 narancs héja
- 15 dkg mazsola
- csipet só
- 1 l olaj a sütéshez
- 10 dkg darált mandula
- 10 dkg porcukor
A lisztet szitáld egy tálba, keverd el benne a mazsolát, a citrom és narancshéjat, a sót. Kevés tejben kis cukorral futtasd fel az élesztőt. A többi tejet langyítsd meg, keverd el benne az olvasztott vajat a cukrot és tojássárgáját. Mindent keverj a liszthez, az egészet dagaszd jól ki, és keleszd fél órát. Utána formázz golyókat, amit kelessz tovább húsz percig. A forró olajban süsd aranybarnára. A kész fánkokat még melegen hempergesd meg a porcukros mandulában.
Kérlek, nézz be hozzám, meghívlak egy kis játékra: http://fuszermania.blogspot.hu/p/jatek-ismerjuk-meg-egymast.html
VálaszTörlésKedves Gabi! Köszönöm a felkérést! Kérnék 1-2 nap türelmet kérek, és csatlakozom.:-)
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés