Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. január 28., kedd

                                     Bajor búcsú-fánk

A hagyomány szerint ezt a fánkot a búcsúban ették. Mivel olyan finom volt, újra és újra sütötték. A búcsútól
függetlenül farsang alkalmával is készíthetjük.

Hozzávalók 40 db-hoz:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 2.5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1/2 narancs héja
  • 15 dkg mazsola
  • csipet só
  • 1 l olaj a sütéshez
  • 10 dkg darált mandula
  • 10 dkg porcukor
Így készítsd el:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd el benne a mazsolát, a citrom és narancshéjat, a sót. Kevés tejben kis cukorral futtasd fel az élesztőt. A többi tejet langyítsd meg, keverd el benne az olvasztott vajat a cukrot és tojássárgáját. Mindent keverj a liszthez, az egészet dagaszd jól ki, és keleszd fél órát. Utána formázz golyókat, amit kelessz tovább húsz percig. A forró olajban süsd aranybarnára. A kész fánkokat még melegen hempergesd meg a porcukros mandulában.


3 megjegyzés:

  1. Kérlek, nézz be hozzám, meghívlak egy kis játékra: http://fuszermania.blogspot.hu/p/jatek-ismerjuk-meg-egymast.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gabi! Köszönöm a felkérést! Kérnék 1-2 nap türelmet kérek, és csatlakozom.:-)

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés