Sokféle almás krémes süti receptet kipróbáltam már, és mindegyik nagyon finom volt.
Legyen ez most egy kicsit az én ízlésemre alakítva.
Hozzávalók a piskótatésztához:
- 5 db tojás
- 6 ek. víz
- 15 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 70 dkg alma
- 2 kk. fahéj
- cukor
- 1 db citrom
- 15 dkg zabfalatok
- 1.5 dl tej
- 1.5 ek. liszt
- 1 db tojás
- 7.5 dkg porcukor
- pár csepp vanília kivonat
- 7.5 dkg vaj
Az almát reszeld le, és ízlés szerinti cukorral és a citrom levével párold puhára. A zabfalatokat aprítógépben törd össze, és keverd a kihűlt almához.
A tejből, lisztből, és tojásból főzz sűrű krémet, majd hűtsd ki. A porcukrot a vajjal keverd habosra, és keverd el a főzött krémmel és a vaníliával is.
A tojássárgáját a vízzel, és a cukorral verd fehéredésig. A lisztet, diót és sütőport add tojásos keverékhez. A tojásfehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, és kicsinyenként keverd a masszához.Tedd kivajazott és lisztezett kapcsos tortaformába. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig, majd 160 fokon további 10 percig.
Vágd 3 felé , az egyik lapot töltsd meg az almával, a másik lapot a krémmel. Tetejét szórd meg porcukorral.
Szeretem az almás sütiket, ez is finom lehet, jól mutat! :)
VálaszTörlésKedves vagy! Sikere volt kis családom körében.
VálaszTörlés