hozzávalók:
- 2 bögre hosszú szemű rizs
- kevés zsír
- 1.5 dl félszáraz fehér bor
- 1.5 dl húsleves
- 15 dkg zöldborsó
- sárgarépa a levesből
- 10 dkg márvány sajt
- só
- 3 db csirkemáj
- 3 ek. zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek. worcestershire szósz
A májat a zsírban süsd meg, sózd , borsozd és add hozzá az apróra vágott fokhagymát.
Keverd hozzá a worcestershire szószt , és tedd félre.
A rizst kevés zsíron, pirítsd üvegesre. Keverd hozzá a borsót, és önts hozzá annyi bort és levest, ami épp csak ellepi. Pont mintha rizottót készítenél ,kicsinyenként adagold a folyadékot, és kevergesd. Ha elfogy a bor és a leves, mielőtt a rizs megpuhulna ,vízzel pótold a folyadékot. A végén add hozzá a kockára vágott sajtot , sárgarépát és májat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése