Hozzávalók:
- 2 db kukoricakonzerv
- 8 dl víz
- 2 dl tej vagy tejszín
- só, fehér bors
- 1 db vöröshagyma
- 5 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 1 szál újhagyma
A vajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a lisztet , és öntsd fel a vízzel .Forrald csomómentesre, tedd bele a kukoricát és a tejszínt. Sózd borsozd és főzd pár percig. Botmixerrel pürésítsd,és paszírozd át szitán , hogy a héja ne kerüljön a levesbe. Újhagyma karikákkal és pár szem kukoricával díszítsd. Feldobhatod az ételt egy kis pirított baconnal is.
Kedves olvasóim!
VálaszTörlésMegtisztelve érzem magam, hogy érdeklődtök a blogom iránt,
és alig két hónap alatt átléptem a 2000 . megtekintést.
Köszönöm nektek, a világ minden táján és nagyon Boldog Új Esztendőt Kívánok! Na meg persze jó étvágyat!