Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. december 31., kedd

                          Húsgolyók, boros mártásban

Ízkavalkád ínyenceknek.  Nem mindennapi ízek keverednek ebben az ételben,érdemes kipróbálni nem bánod meg!

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 szelet kenyér
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db szárított csili
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 l paradicsomlé
  • 3 dl száraz vörösbor
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
Így készítsd el:
Add a húshoz a beáztatott kenyeret, a tojást , a lereszelt vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, az összemorzsolt csilit,a fahéjat, sót, borsot. Gyúrd össze a masszát, készíts belőle kis golyókat, majd bő forró olajban süsd ki. Szedd egy jénai tálba, a paradicsomot keverd el a borral, sózd, borsozd, és 220 fokon süsd 30 percig. A petrezselymet és a maradék fokhagymát szórd a kitálalt ételre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése