Ízkavalkád ínyenceknek. Nem mindennapi ízek keverednek ebben az ételben,érdemes kipróbálni nem bánod meg!
Hozzávalók:
- 50 dkg darált marhahús
- 2 szelet kenyér
- 1 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db szárított csili
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 l paradicsomlé
- 3 dl száraz vörösbor
- só, bors
- olaj a sütéshez
Add a húshoz a beáztatott kenyeret, a tojást , a lereszelt vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, az összemorzsolt csilit,a fahéjat, sót, borsot. Gyúrd össze a masszát, készíts belőle kis golyókat, majd bő forró olajban süsd ki. Szedd egy jénai tálba, a paradicsomot keverd el a borral, sózd, borsozd, és 220 fokon süsd 30 percig. A petrezselymet és a maradék fokhagymát szórd a kitálalt ételre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése