Karácsony második napján évek óta ez a menü nálunk. Igazán jól harmonizálnak az ízek így együtt.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db pecsenye kacsa comb
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 db vörös káposzta
- 1 tk. őrölt kömény
- ízlés szerint cukor és só
- kevés olaj
- 2 db leveles tészta
- 30 dkg főtt,morzsolt kukorica
- 15 dkg kukorica pehely
- 0.5 dl tejszín
- só, bors
- őrölt gyömbér
- 3 db tojás
- vaj a sütéshez
A kacsa combokat vagdosd be , sózd, borsozd. Önts alá 2 dl vizet, és dobáld rá a fokhagymákat. Tedd 160 fokos sütőbe kb. 1 órára, majd 180 fokon süsd addig míg szépen megpirul.
Kevés olajon párold meg a káposztát , fűszerezd ízlés szerint. Szobahőmérsékleten engedj fel 2 db leveles tésztát,( daraboltat) nyújtsd ki majd töltsd be káposztával. Tekerd fel mint a bejglit , kend le tojással és süsd 180 fokon 15 percig.
A kukorica ropogóshoz a pelyhet aprítógépben durvára törd össze, majd a kukoricát is.
Keverd össze a hozzávalókat, csinálj pogácsákat , lapítsd ki és felforrósított tepsiben kevés vajon mind két oldalát pirítsd meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése