sajtos keksz
A húsvéti nagy eszem-iszom fontos része, a locsolóknak járó finom falat. Ha véletlenül kevés sóssal készülnénk, akkor itt van ez a nagyon egyszerű és gyors töltött ropogtatni való.
Töltelék nélkül is tökéletes, úgy hogy ha nincs időnk tölteléket készíteni, bátran kínáljuk csak úgy.
Hozzávalók kb: 20 db-hoz (töltve)
- 20 dkg liszt
- 10 dkg hideg vaj
- 5 dkg sajt (ízlés szerint)
- 1 tojás sárgája
- 1- ek. tejföl
- 1 tk. só
a töltelékhez:
Így készül:
A lisztben elmorzsoljuk a kockára vágott hideg vajat, hozzáadjuk a reszelt sajtot, tojássárgáját, tejfölt és a sót.
Összegyúrjuk, és már nyújthatjuk is jó vékonyra. Kiszaggatjuk és 180 fokon aranysárgára sütjük. Ha nem töltjük, dobozban nagyon jól eltartható.
A töltelékhez összekeverjük a felaprított medvehagymát a sajttal, sózzuk, borsozzuk majd betöltjük a kekszeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése