Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. március 24., csütörtök

                       Medvehagymás krémsajttal töltött
                                            sajtos keksz




A húsvéti nagy eszem-iszom fontos része, a locsolóknak járó finom falat. Ha véletlenül kevés sóssal készülnénk, akkor itt van ez a nagyon egyszerű és gyors töltött ropogtatni való.
Töltelék nélkül is tökéletes, úgy hogy ha nincs időnk tölteléket készíteni, bátran kínáljuk csak úgy.

Hozzávalók kb: 20 db-hoz (töltve)

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 5 dkg sajt (ízlés szerint)
  • 1 tojás sárgája
  • 1- ek. tejföl
  • 1 tk. só
a töltelékhez:
  • 3 ek. natúr krémsajt
  • 3 levél medvehagyma
  • bors





Így készül:
A lisztben elmorzsoljuk a kockára vágott hideg vajat, hozzáadjuk a reszelt sajtot, tojássárgáját, tejfölt és a sót.
Összegyúrjuk, és már nyújthatjuk is jó vékonyra. Kiszaggatjuk és 180 fokon aranysárgára sütjük. Ha nem töltjük, dobozban nagyon jól eltartható.
A töltelékhez összekeverjük a felaprított medvehagymát a sajttal, sózzuk, borsozzuk majd betöltjük a kekszeket.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése