Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. december 17., csütörtök

                               Csupa-csoki habcsók





Az egyik kedvenc édességem, a habcsók. Csokoládésat ritkán készítek, de az ünnep alkalmával most sort kerítettem rá.
Nő létemre az édes alkoholos italokat nem igazán kedvelem, na de a narancslikőr az kivétel.
A csoki és a narancs igazán jóban vannak egymással, tökéletes párosítás.








Hozzávalók 30 db habcsókhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg dió darálva
  • 2 ek. kakaópor
a töltelékhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 4 cl narancslikőr






Így készül:
A tejszínt felforraljuk, amiben a felkockázott csokoládét folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk.
Miután kihűlt, hűtőbe tesszük legalább egy órára.
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a porcukrot, diót  és a kakaót is.
Ha van macaron szilikon formánk, akkor arra adagoljunk a masszából, ha nincs, sima csöves habzsákkal készítsünk lehetőleg egyforma halmokat.
180 fokra előmelegített sütőben, 10 percig sütjük a habcsókokat.
A lehűtött töltelékhez hozzáadjuk a narancslikőrt és gépi habverővel jól kihabosítjuk.
Két habkarika közé töltjük a csokis habot, és így tálaljuk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése