Az egyik kedvenc édességem, a habcsók. Csokoládésat ritkán készítek, de az ünnep alkalmával most sort kerítettem rá.
Nő létemre az édes alkoholos italokat nem igazán kedvelem, na de a narancslikőr az kivétel.
A csoki és a narancs igazán jóban vannak egymással, tökéletes párosítás.
Hozzávalók 30 db habcsókhoz:
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg dió darálva
- 2 ek. kakaópor
a töltelékhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- 4 cl narancslikőr
Így készül:
A tejszínt felforraljuk, amiben a felkockázott csokoládét folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk.
Miután kihűlt, hűtőbe tesszük legalább egy órára.
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a porcukrot, diót és a kakaót is.
Ha van macaron szilikon formánk, akkor arra adagoljunk a masszából, ha nincs, sima csöves habzsákkal készítsünk lehetőleg egyforma halmokat.
180 fokra előmelegített sütőben, 10 percig sütjük a habcsókokat.
A lehűtött töltelékhez hozzáadjuk a narancslikőrt és gépi habverővel jól kihabosítjuk.
Két habkarika közé töltjük a csokis habot, és így tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése