Jó az olyan típusú sütemény, amit nem kell szeletelni, túl sokat pepecselni vele akkor, amikor amúgy is sok a teendőnk. Ez a süti el van egy dobozban, pont addig amíg ki nem nyitja valaki, mert igen kapós!
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 5 tojássárgája
- 1 dl tej
- 25 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
a marcipánkrémhez:
- 20 dkg marcipánmassza
- 15 dkg puha vaj
- 5 dkg őrölt mandula
Így készül:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a a tojások sárgáját, a tejet, majd a kakaóval elkevert lisztet is. A tésztát sima csöves nyomózsákba töltjük. és sütőpapíros tepsire kb: 20 forintos nagyságú halmokat nyomunk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A krémhez a marcipánt lereszeljük, a vajjal habosra keverjük. Ha túl sűrű lenne a krém, vízzel hígíthatjuk. 1-1 korongot összeragasztunk a marcipánkrémmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése