Egy régi újságban találtam a receptadó ötletet. Picit átvariáltam, bár valószínűleg az eredeti formában is tökéletes lett volna. Olyan harmóniában vannak az ízek ebben a salátában, hogy azt sosem gondoltam volna. A sós az édes és a savanyú jelenléte csodálatos összhangban van. Kimondom bátran: az életben nem ettem ehhez foghatóan finom salátát!
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg burgonya
- 30 dkg zöldbab
- 3 db körte
- 10 dkg Fekete erdő sonka
- 2,5 dl natúr joghurt
- 2 ek. almaborecet
- cukor vagy édesítő
- só, bors
Így készül:
A burgonyát megfőzzük héjában, enyhén sós vízben. A babbal hasonlóképp járunk el, majd leszűrjük. A burgonyát lehűtjük, meghámozzuk és felkockázzuk. A sonkát felcsíkozzuk, és a körtét cikkekre vágjuk. Tálba tesszük a zöldségeket és a gyümölcsöt. Összekeverjük a joghurtot az ecettel, cukorral, sóval és borssal, majd ráöntjük a salátára. Szervírozzuk ízlésünk szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése