Ez a süti az a süti, amit nem lehet megunni. A kisördög azért motoszkált bennem, hogy is tehetném egy kicsit különlegesebbé úgy, hogy a finom krémes állagán ne rontsak. Az alaprecepten változtattam egy kicsit.
Érdemes volt kísérleteznem, a marcipán, datolya és csoki együttese önmagáért beszélt.
Hozzávalók:
- 19 dkg vaj
- 14 dkg étcsokoládé
- 5 dkg marcipánmassza
- 3 tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 11.5 dkg liszt
- csipet só
- 10 szem datolya
- 4 dkg marcipánmassza
A csokoládét a vajjal gőz felett megolvasszuk majd a feldarabolt marcipánnal tovább kevergetjük, amíg az is felolvad. Az kimagozott apróra vágott datolyát hozzáadjuk és megvárjuk míg kihűl.
A cukrot a tojással habosra keverjük, hozzákeverjük a csokis masszát, majd a lisztet és sót.
Zsírpapírral bélelt kisebb tepsibe kanalazzuk, és a felkockázott marcipánt elszórjuk a tésztán és lenyomkodjuk.
180 fokon 25 percig sütjük.
A süteményt gyümölcssziruppal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése